6 ŞUBATTA MEYDANA GELEN DEPREM FELAKETİ SONRASINDA BAKUT OLARAK AFET BÖLGESİNDEYDİK" /> 6 ŞUBATTA MEYDANA GELEN DEPREM FELAKETİ SONRASINDA BAKUT OLARAK AFET BÖLGESİNDEYDİK" /> 6 ŞUBATTA MEYDANA GELEN DEPREM FELAKETİ SONRASINDA BAKUT OLARAK AFET BÖLGESİNDEYDİK" /> 6 ŞUBATTA MEYDANA GELEN DEPREM FELAKETİ SONRASINDA BAKUT OLARAK AFET BÖLGESİNDEYDİK" />
ANASAYFA HABERLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM

YÜZYILIN AFETİ 6 ŞUBAT DEPREMİ

6 ŞUBATTA MEYDANA GELEN DEPREM FELAKETİ SONRASINDA BAKUT OLARAK AFET BÖLGESİNDEYDİK

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 06.02.2023 tarih saat: 04.17'de yaşanan ve 11 ilde yıkıma neden olan 7.7 büyüklüğündeki deprem ihbarı sonrası orta sınıf akredite olan arama kurtarma ekibimiz operasyon merkezimizde toplanarak aynı gün saat 08:30'da yola çıkmıştır. Hava muhalefeti ve kara yolunun trafik yoğunluğu nedeniyle ekibimiz ancak 7 şubat sabahının erken saatlerinde, saat 05:00 civarı, Kahramanmaraş'a ulaşabilmiştir.  Ekibimiz AFAD tarafından Karamanlı Mahallesi'nde bulunan Aktaş Apartmanı enkazında görevlendirilmesi üzerine 7 katlı olan enkazın bulunduğu konuma intikal ederek çalışmaya başlamıştır. Bununla birlikte operasyon başkanlarımız tarafından oluşturulan 7 kişilik ekip de canlı ihbarı gelen enkaz bilgilerini tayit ederek bu enkazlarda arama kurtarma faaliyeti sürdürmüştür. 

Derneğimiz; merkezimiz başta olmak üzere Balıkesir, İzmir, Kars ve Ankara temsilciğimizden gelen arama kurtarma gönüllülerimizle birlikte toplam 69 personel ve 1 arama köpeğimiz sahada aktif olarak arama kurtarma faaliyeti yürütmüştür. Kahramanmaraş görevinin yanı sıra Kars Temsilciğindeki arama kurtarma personeli Malatya'da, Ankara Temsilciliğindeki arama kurtarma personelimiz ise Hatay'da görev almıştır. Kahramanmaraş'ta 15 vatandaşımız sağ olarak kurtarılmış 51 vatandaşın cansız bedeni enkazdan çıkarılmıştır. Hatay'da ise 4 vatandaş sağ olarak kurtarılmış 10 vatandaşın cansız bedeni çıkarılmıştır. Malatya'da 8 vatandaşımızın cansız olarak çıkarılmasıyla toplam 19 vatandaşımız canlı olarak kurtarılmış ve 69 kişinin naaşı teşhis işlemleri sonrasında aile ve yetkili mercilere teslim edilmiştir. Çalışmalara ara vermeden devam eden ekibimiz Kahramanmaraş'ta Hidayet ve Muharrem Polat çiftini 7 katlı Aktaş Apartmanı'nın bodrum katında bulunan görevli dairesinden 203 saat sonra sağ olarak kurtararak bu mucizeye tanıklık etmiş ve büyük bir sevinç yaşamıştır. 

BAKUT olarak deprem bölgesindeki çalışmalarımız 17 şubata kadar devam etmiş, ekibimiz 18 şubatta afet bölgesinden ayrılmıştır. Fedakarlıkları ve gösterdikleri çabadan ötürü gönüllülerimiz, vatandaşlarımız ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur AKTAŞ tarafınfan Buttim'de bulunan dernek yerleşkemizde karşılanmıştır. Gerek afet bölgesinde gerek dernek merkezimizde ekibin ihtiyaçlarının temini için üzerine düşen görevi layığıyla yerine getiren gönüllülerimize BAKUT yönetimi olarak buradan da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu felakette resmi kaynaklara göre Türkiye'de 50 bin 783, Suriye'de ise 8 bin 476 kişi hayatını kaybetmiştir. Ülkemize ve vatandaşlarımıza başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

GALERİ





AFAD Tatbikatı BAKUT BAKUT Derneği arama kurtarma kano Kaya Tırmanışı Söyleşi Zirve
MND Ajans